Vásárlói tájékoztató



ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK TORTARENDELÉSHEZ

Kérjük vegyék figyelembe, hogy nem minden forma, méret és elképzelés valósítható meg az összes ízből.

A tortáknak ízektől függő fizikai korlátai vannak, ami a terhelhetőséget, alakíthatóságot, burkolási lehetőségeket illeti.

Többszintes, egymás tetején lévő tortáknál alulra strapabíróbb, vajkrémes tölteléket (ízt) ajánlunk, ami megtartja a felette levő szinteket.

Bizonyos elképzelések megvalósításához, elképzelhető, hogy merevítéseket, technikai eszközöket kell használnunk, melyek a tortában kerülnek elhelyezésre. Természetesen ezekben az esetekben tájékoztatjuk Önöket a felhasznált segédanyagokról.



HATÁRIDŐK

A jelzett határidők tájékoztató jellegűek, pontos tájékoztatást a torta rendelésekor tudunk nyújtani.

Dísztorta (normál torta):        4 nap

Egyedi vagy formatorta:        5-12 nap

Mentes torták:                       5 nap

Esküvői torta:                         legalább 6 hét



TORTAMÉRETEK

8 / 12 / 16 / 24 / 32 / 48 / cukrászszelet formatorták esetében elképzeléstől és megvalósítástól függő a szeletszám

átlag tortamagasság: 8 -10 cm

16 szeletes körtorta átmérője kb. 22 cm (burkolástól függően)

Manapság a legtöbb különleges torta és főleg az extrémebb torták magasított szelettel készülnek: általában másfélszeres vagy dupla magasságban, mint a normál szeletek. Ezt a mennyiségnél érdemes figyelembe venni: egy akár 15-20 cm magas tortaszelet két-három normál tortaszeletnek felel meg!



KRÉMTÍPUSOK

Vajkrém:

Főzött krém, margarinnal habosítva, cukrászberkekben aranykrém, az egyik legelterjedtebb alapkrém.

A marcipán és a cukortésztás burkolás alá mindig (mindegyik típusú krémünk esetén) használjuk, de a pucér illetve fél pucér torták bevonásához is ezt tesszük fel.


Álomkrém:

Főzött krém, növényi vagy állati tejszínhabbal lazítva. Akik nem kedvelik a margarinos krémeket, azok ezzel a krémtípussal lesznek elégedettek!

Egy verziója a tejszínes túrókrém, mely egy igazán könnyed, laza krém.


Főzött krém:

Főzött krém, tojáshabbal lazítva.



BURKOLÁSI LEHETŐSÉGEK

Marcipán:

A legelterjedtebb tortaburkoló alapanyag, mandulából és cukor keverékéből, üzemünk 1:3-as marcipánt használ, ami 1 rész cukrot és 3 rész mandulát jelent. A színe tört fehér, hófehér tortához nem alkalmas. Színezhető.

Burkolásnál minden esetben kell alá vajkrém.

Allergén anyag, diófélét tartalmaz!


Cukortészta:

Marcipánhoz hasonló állagú, cukorból készült tészta, édes, nem mandulás ízű.  Hófehér színben is létezik.

Burkolásnál minden esetben kell alá vajkrém.

Nem allergén.


Csokoládé:

Olvasztott csokoládé, mely lehet bevonó, fehér, tej, magas kakaótartalmú étcsokoládé.


Tükörglazúr:

Cukorszirup, fehércsokoládé, sűrített tej vegyítésével és felfőzésével készült fényes bevonat. Tetszőleges színre színezhető, rendkívül kényes burkolat (könnyedén összeszed bármilyen szennyeződést).


Glazúr:

A porcukor tojásfehérjében való kikeverésével készül, elsősorban díszítésnél alkalmazzuk.


Krém:

Vajkrémből készült burkolat.



EGYEDI ÉS FORMATORTÁK

Megrendelést csak személyesen vagy emailben tudunk felvenni.

Személyesen kizárólag a Kiskunlacháza, Dózsa György út 175. szám alatt található cukrászdánkban, nyitva tartási időben.

Amennyiben egy konkrét tortát szeretne „másoltatni” akár módosításokkal vagy bármilyen egyéb elképzelése van, lehetőség szerint hozzon magával mintaképet, képeket.

Amennyiben egy adott torta másolása a cél, kérjük vegye figyelembe, hogy ezek nagy kézügyességet igénylő, kézzel készített, a dekoratőr egyéni képességeivel készülő alkotások, szinte biztosan lesz eltérés az Ön tortája és a mintatorta között.

Minden esetben egyedi árajánlatot adunk, a torta megrendelése ennek az ajánlatnak az elfogadásával történik.

Minden esetben előleg megfizetése szükséges, mely az árajánlat szerinti összeg legalább 20%-a.

Az előleg megfizethető személyesen (készpénzben vagy bankkártyával) vagy banki átutalással.



ORSZÁGTORTÁK

Az országtorták közül a Szilvásgombóc és a Szabolcsi almás máktorta burkolható és korlátozottan formázható.

A többi országtortát kialakításuknál fogva emeletes elrendezésben és burkolva nem tudjuk elkészíteni.



ALLERGÉN INFORMÁCIÓ

A cukrászüzemünkben készült valamely allergén-mentes késztermékeink alapanyagai az alapanyaggyártók által megadott specifikációk szerint allergén-mentesek.

A termékek gyártása technológiailag elkülönítve, de a nem allergén-mentes termékekkel egy üzemegységben történik, ezáltal az adott allergént/allergéneket nyomokban tartalmazhatja.


Allergének

1 glutén

2 rákfélék

3 tojás

4 hal

5 földimogyoró

6 szója

7 tej

8 diófélék

9 zeller

10 mustár

11 szezámmag

12 kén-dioxid

13 csillagfürt

14 puhatestűek